CRYO-WEST-Timisoara
Da, suntem deschiși! Am luat măsuri stricte pentru a ajuta la prevenirea răspândirii COVID-19 pentru oaspeți și angajați în toate centrele noastre. Aici sunt măsuri de siguranță detaliate pe care le-am implementat.

Indicații generale și contraindicații ale terapiei prin frig

SĂNĂTATE

Eşti stresat? Lucrezi mult? Călătoreşti frecvent? Suferi de anumite afecţiuni inflamatorii? Te aşteptăm la noi ca să-ţi îmbunătăţeşti starea de bine.
- îmbunătăţeşte fluxul de oxigen şi nutrienţi către corp
- eliberează endorfine şi apare starea de bine,stimulând diminuarea naturală a durerii
- reduce stresul şi anxietatea
- ajută la calmarea migrenelor şi durerilor reumatice
- diminuează eczemele, psoriazisul şi dermatitele
- reducere simptomele fibromialgiei şi revigorează corpul
- combate insomnia

PERFORMANŢĂ

MEDICINA SPORTIVĂ

– este de remarcat ca o serie de ședințe de crioterapie au același efect ca 4 ani de antrenamente intensive
– este o modalitate extrem de eficientă de refacere și recuperare a sportivilor după efort, traumatisme, fiind utilizată în prezent în majoritatea cluburilor sportive din lume
Frecventa crescută a traumatismelor sportive acute și cronice, atât cantitativă cât și calitativă, complică selecția și antrenamentul sportivilor de top, la fel de mult ca intensificarea proceselor de antrenament. Astfel, problema vindecării traumatismelor sportive acute, scăzând riscul consecințelor pe termen lung, rămâne una presantă.
Pana în prezent, pentru ruperea cercului vicios durere – contractură musculară – durere, procedurile reci includeau aplicarea de cloretan și alți freoni, aplicarea de gheață, acumulatori cu sare sau gel rece.
Observație: 2 minute în criosaună echivalează cu 45 minute de baie în gheață.
Tehnicile aerocrioterapiei deschid noi orizonturi în medicina sportivă:
- tratamentul și recuperarea după traumatisme sportive acute și cronice
- dezvoltarea și menținerea formei sportive
- pregătirea și stimularea condițiilor fizice și psiho-emoționale ale sportivilor imediat înaintea competițiilor, meciurilor sau starturilor
- recuperarea sportivilor după competiții
- prelungirea vieții competiționale a sportivilor.
Cererea și necesitatea de a include aerocrioterapia în industria sportiva se bazează pe înalta ei eficiență, cu atât mai mult cu cât aerocrioterapia nu poate face rău unui sportiv ci, dimpotrivă, îi îmbunătățește rezultatele competiționale. O serie de 15 – 25 de proceduri de aerocrioterapie crește considerabil rezistența sportivilor. Optimizarea indicilor funcționali și eficiența – stare psiho-funcțională, PWC – 170, dimensiunile telesistolice, timpul de recuperare și altele – sunt comparabile cu rezultatele folosirii stimulatorilor activi biologic și adaptogenilor, în unele cazuri fiind chiar considerabil mai ridicate. Trebuie precizat că, spre deosebire de stimulatorii biochimici, aerocrioterapia nu are efecte negative pe termen lung sau efecte adverse. În timpul antrenamentelor de dinaintea competițiilor se recomandă aerocrioterapia de 120 – 180 secunde, câte una pe zi sau la 2 zile, în serii de câte 15 – 20 proceduri.Procedurile trebuie programate cu câte 20 – 40 de minute înainte de începerea antrenamentului. Seriile se repetă la 6 – 8 luni. Cu 20 – 60 de minute înaintea începerii competițiilor, sunt recomandate proceduri de aerocrioterapie de 180 de secunde. După meciuri sau competiții, se prescriu proceduri de 150 de secunde pentru recuperarea sportivului.

RECUPERARE

ORTOPEDIE ȘI TRAUMATOLOGIE – STATUS POST OPERATOR
În traumatologie, aerocrioterapia este recomandată pentru orice fel de traumatisme, contuzii, luxații, tendovaginite, fracturi. Expunerea depinde de situație, fiind recomandate 3 – 5 proceduri pe zi până la dispariția edemului și reducerea durerii.

FRUMUSEȚE

Aerocrioterapia este una din cele mai captivante, eficiente și prospective metode fizioterapeutice pentru rezolvarea celor mai presante probleme din sfera cosmetică:
- întinerirea generală a corpului,
- prevenirea îmbătrânirii îmbunătățirea proceselor metabolice cutanate,
- efect anti-rid reîntinerirea pielii feței, gâtului, spatelui, abdomenului, șoldurilor si extremităților.
Datorită efectului sau sanogenetic general, aerocrioterapia oferă, fără excepție, un ajutor sinergic tuturor tehnologiilor cosmetice. Prin îmbunătățirea microcirculației, optimizarea proceselor metabolice, creșterea turgorului cutanat, aerocrioterapia favorizează îmbunătățirea considerabilă a aspectului estetic al pielii. Pentru obținerea rezultatelor scontate, se prescrie aerocrioterapia de 150 – 180 secunde câte una pe zi, în serii de 15 – 20 proceduri. Seriile trebuie sa aibăloc cel puțin o dată la 6 – 12 luni. Pentru probleme ale pielii, complex seboreic si rozacee (comedoame, acnee, mătreață, piele grasă) aerocrioterapia se utilizează în varianta clinică. Aerocrioterapia se prescrie in regim de 180 secunde, câte una pe zi, în serii de 10 – 20 de proceduri.

SLĂBIRE

Procedurile de aerocrioterapie determină organismul să piardă o mare cantitate de energie. În funcție de greutatea corporală și de temperatura din cabina, în timpul unei proceduri, un pacient poate “arde” 150-800 kcal iar între proceduri 1.000 – 3.000 kcal. S-a observat că, în unele cazuri, pacienții care au urmat proceduri de aerocrioterapie au pierdut între 7 – 10 kg la capătul unei serii de 20 – 30 de proceduri. În scopul scăderii greutății, aerocrioterapia poate fi prescrisă numai în combinație cu dieta raționala și bine echilibrată caloric. Pentru diminuarea celulitei și controlul supraponderabilității este necesară aerocrioterapia de 180 secunde, câte una pe zi, în serii de 20 – 30 proceduri. Numărul seriilor este stabilit de medic (se vor efectua cel puțin 2 – 4 serii). Intervalul dintre serii nu va fi mai lung de o lună.